Başkandan Mesaj
Kuruluş
Gelişim
İlkelerimiz
Basında
Başkandan Mesaj
Kuruluş
Gelişim
İlkelerimiz
Basında
Genel Müdürden Mesaj
Genel Müdürden Mesaj
Genel Müdürden Mesaj
Hakkımızda
Hakkımızda
Hakkımızda
Birimlerimiz
Birimlerimiz
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
İletişim
İletişim
İletişim
İSTEKVakfı
SİTE İÇİ ARAMA  

Kökeninde saygı, sevgi ve özveri olan İSTEK ailesinin fikir babası, önderi Atatürk’ tür. Evlatları O’ nun izindedirler, dolayısıyla O’ nun Türk ulusunda belirlediği ve beklediği özellikleri taşırlar. Çünkü, Atatürk demek akıl demektir. Atatürk, 20. yüzyılın sonrası Türkiye’ ye Aristo’ yu, rasyonalizmi, doğru düşünmeyi getirmiştir. Bütün bu özelliklerinin yanında üreten insandır ve bu özelliğini hayata geçirmiştir. Üretkenliğini ve çağlar ötesi kişiliğini en iyi biçimde yansıtan devrimlerinin içerisinde en önemlilerinden birisi de eğitim devrimidir.

Atatürk’ün kurduğu ve hiç değiştirilmemesi gereken eğitimde birlik ilkesi darmadağın edildi. Amaç, Türk insanının düşünme kabiliyetini elinden alıp kontrol edilebilir bir noktaya getirmektir. Bu hareketin iş birlikçileri bazı ülkelerde bunu sağladılar. Ama sıra kutsal vatanımıza geldiğinde Türk ulusu direndi. İşte o direniş noktalarından bir tanesi de İSTEK Okulları’ dır.

“Bir tanesi” diyorum, teki değil şükürler olsun. Bu okullar tesadüfen değil, Türk evlatlarını dondurulmuş kalıplara sokmaya çalıştıkları bir dönemde düşünerek, bilerek ve hesaplı bir şekilde kurulmuştur. Dünya aynı yerde durmuyor. Daima yeni fikirler üretiliyor. Her düşüncenin bir üst düşüncesi üretilmek zorunda. Üretilmiyorsa, insanlık yerinde sayıyor demektir.

Atatürk, Türk ulusuna fikirleri donduran bir kalıp bırakmadı. Çünkü Atatürkçülük, çerçevesi çizilmiş bir düşünce, bir doktrin değildir. Sadece “doğru düşünün, çağdaş olun, çağın gereklerini yerine getirin, uygar ulusların daha da üstüne çıkın” dedi. Bu noktaya varmak için hangi vasıtayı kullanacaksınız? Tabii teknik vasıtalı, fikir vasıtalı düşünerek; asrın ve günün icabına göre davranacaksınız. Atatürk’ ün öngördüğü uygarlık çizgisine yerinde sayarak ulaşılmaz.

Günü yakalamak, hatta günün önüne geçmek, hep ileride yaşamak demektir. Atatürk’ ün izinden yorulsanız dahi, onun tabiriyle “ölmek var, dönmek yok”. Dönerseniz başkaları sizi kontrol eder. İnsanın en değerli vasıflarından birisi de özgür olmak, özgürlüğünü korumaktır.

Tüm vasıtalara sahip olmak için yapacağınız tek şey vardır: Aklınızı bir takım izlere takmamak, açık fikirli olmak, üretmek, kimlik sahibi olmak, ailenizle, ülkenizle gurur duymak. Atatürk onun için “Türk övün, çalış, güven” dedi. Eğer övünmezseniz, ulusal kimliğinize güvenmezseniz yok olup gidersiniz. Atatürk, Cumhuriyet kurdu ama onu size emanet etti.

Şunu hiçbir zaman unutmayın ki, O’ nu ve kurduğu Cumhuriyet’ i yaşatmak bizim elimizde.

Kurucu Başkan
Bedrettin DALAN

 

İSTEK Vakfı | Kurumlarımız | Okullarımız | İSTEK Eğitim | İletişim
Copyright © 2008 İSTEK İstanbul Eğitim Hiz. A.Ş. ® Tüm Hakları Saklıdır. İSTEK Bilgi İşlem.